Ringspot

Произходът на лимузиновото возило – кратка история

Произходът на лимузиновото возило – кратка история

лимузина на буржоазията

Всеки си спомня първия си път … в този случай първото си пътуване с лимузина

Независимо дали става въпрос за пътуване до абитуриентския бал или дори като част от сватбено тържество (или ергенско/моминско парти). Първият път, когато се настанявате в задната част на лимузина, е преживяване, което винаги ще помните. Но много малко от нас някога наистина са мислили за произхода на лимузина и шофьорите.

Ето един бърз урок по история

Лимож, провинция във Франция, е мястото, където първата лимузина с двигател е разработена през 1902 г. „Лимузина“ произлиза от думата Лимож. Тези автомобили били наречени така, защото първата лимузина е проектирана така, че шофьорът да седи отвън в покрито отделение. Което приличало на качулката на наметало, носено от хората от провинцията.

И дамите шофьори понякога се наричали в мъжки род ​​шофьори?

Първата разтегателна лимузина е измислена до 1928 г. от човек от Арканзас. През този период от време те са наричани „биг бенд автобуси“. Тъй като предимно са били използвани за превоз на лидери на биг бенд, инструменти и оркестри.

През 30-те и нататък лимузините започват да се използват за летищен транспорт, както и за туристически обиколки. В крайна сметка те влизат в употреба за актьори и актриси във филми. Транспортират ги до своите декори, както екип и оборудване. Те се превръщат в статусен символ, използван само от най-богатите и известни.

А вие искате ли да се почувствате като аристократ или кралска особа, то свържете се с RingSpot за повече информация. Или ни се обадете на +359 885 710 760.

push-to-call